Service design metoder i brug

Her et lille udsnit af de service design metoder, som jeg havde i brug i specialeprocessen. Jeg valgte på grund af designperspektivet, at arbejde med data fra interviews gennem service design metoder.

Som det første lavede jeg et meget omfattende arbejde med service ecology map, der blev brugt i den indledende fase af designprocessen. Arbejdet med ecology map fik sat gang i at undersøge det miljø servicen  indgår i, og få klarhed over de elementer, som spiller en vigtig rolle i forhold til servicen og målgruppen. Denne metode åbner op for virkelig mange forskellige elementer, så den opfordrer samtidig til afgrænsning.
Det der særligt blev tydeligt, var motivationer for de studerende i forbindelse med brug af servicen og samtidig hvilke interessenter og elementer der spiller ind som facilitator.

Det var første gang jeg brugte denne metode og på trods af lidt startvanskeligheder med at finde ud af præcis, hvad de 6 forskellige perspektiver indebærer (hvad, hvor, hvordan, hvem, hvornår, hvorfor), gav den heldigvis både afklaring og en del overraskelser.

ecology map

På baggrund af service blueprint, persona og user scenario fik jeg visualiseret brugerforløbet gennem customer journey. Her klarlægges de platforme og kanaler (touch points) som brugeren møder. Her hjælper det først at have klarlagt et specifikt brugerforløb gennem andre metoder og på den måde få sat en specifik brugerprofil på, inden man kaster sig ud i arbejdet med customer journey.

customer journey